Mit 2021

2021 var et dejligt år. Selvom man for det meste ikke rigtig kunne komme nogen steder pga. covid, så sørgede vi for at hygge os alt det vi kunne. Og set med et tilbageblik, så må man sige at vi lykkes.

I januar havde både Christian og jeg fødselsdag. Christian blev 1 år gammel og vi havde den bedste dag. Min fødselsdag var også virkelig dejlig – jeg fik endda en helt fantastisk gave. Et Dior bælte som jeg har været flittig bruger af siden – hver gang der var en lejlighed faktisk. Hvilket der givet har været alt for lidt af i den her Covid-tid.

I februar var de største highlights – ud over Mads’ fødselsdag – at vi fejrede Valentines dag med virkelig lækkert take-away og til fastelavn klædte vi os alle ud derhjemme og have det sjovt med det en hel dag.

I marts sagde Christian sit første ord, som var ‘av’. I april var det Lokes tur til at have fødselsdag. Vi endte med at fejre den over to dage. Dagen før hans egentlige fødselsdag fejrede vi det med varm kakao og kagebord sammen med bedsteforældrene og på hans rigtige fødselsdag var vi i Legoland. Der var næsten ingen mennesker i forlystelsespark og Loke fik simpelthen så mange ture i forlystelserne uden at skulle stå i kø. Så det var mega fedt.

Den 10. maj udkomm mine to nye papbøger og de fik senere den hidtil bedste lektørudtalelse mine papbøger har fået. Det var helt fantastisk!

Det var også i maj jeg designede det sidste omslag på Rosenholm trilogien af Gry Kappel Jensen og jeg gik for første gang live på instagram hvor jeg snakkede om forsiderne. Jeg fik også holdt et par lives på min egen profil senere på året.

Indtil sommerferien var det ret hektisk på arbejdet, men vi fik heldigvis også set lidt flere venner igen efter smitten var nedadgående. Og Christian begyndte at sige mor!

Jeg fik også min første covid-19 vaccination i juli. Og så var jeg til Turbine sommerfest, hvor jeg for første gang blev forelsket i grillede østers.

Vores sommerferie i år var ren familiehygge. Vi havde børnene med på en masse forskellige turer rundt omkring i Danmark. Børnene havde en fest over det og så kan man ikke ønske sig mere som forældre.

Min mand og jeg hyggede os også med masser af brætspilsaftener, golf, afternoon tea, movienights og blev rynkede sammen i vores ude-spa som blev flittig brugt henover sommeren. Vi fik også støvet nogle af de gamle Magic the Gathering kort af og fik et vaskeægte nostalgi-trip. Eller jeg gjorde i hvert fald.

Det eneste sted vi var over flere dage i sommerferien var i Skagen – hvor vi hyggede og fik masser af lækker mad. Vejret var ikke helt til standturer men det var heller ikke decideret koldt. Vi havde mine forældre med deroppe et par af dagene og de er nok glade for at det ikke var mere, for Christian var bestemt ikke vant til at sove nye steder og sov nærmest ikke den første nat vi var der.

I august var der rigtig meget at fejre. Den 1. august blev jeg shortlistet med 2 ud af 3 fantasyforsider til ‘Årets danske fantasyforside’ med henholdsvis Natskygge af Gry Kappel Jensen og ‘Arven fra fortiden’ af Nathali og Bettina Liane.

Min mand der i løbet af 2021 har smidt virkelig mange kilo og nu lever mere sundt begyndte også til Crossfit i august – hvilket man må sige han er blevet en del mere stærk af. Vi fik også begge vores andet coronavaccinations stik – hvilket føltes som en stor lettelse på det tidspunkt.

Vi fejrede selvfølgelig også vores 7-års bryllupsdag. Blandt andet med en dejlig aften på Frederikshøj med virkelig lækker mad.

Loke var i biografen for første gang og så Paw Patrol – the movie. Han kørte lidt surt i fodbold som han ellers var startet på men begyndte så i stedet på gymnastik, hvilket han er blevet rigtig glad for. Han har virkelig også talent for det.

Hans astma var dog imidlertidig blevet rigtig træls – eller det viste sig at være fordi han skulle have astma næsespray ud over sin almindelige medicin mod astma og det hjalp gevaldigt på hans hoste-nys som vi kaldte dem.

Christian trappede i efteråret også ud af sin Nexium (medicin mod refluks) og havde faktisk ikke længere apnø anfald, hvilket var en kæmpe lettelse.

Det største der nok er sket for mig i 2021 var at jeg vandt en pris. Noget jeg slet slet ikke havde forventet selvom jeg var nomineret med 2 bøger ud af 3. Jeg var fuldstændig mundlam. Fuldstændig. Men nøj, hvor blev jeg bare mega glad og taknemmelig.

Prisen vandt jeg for Årets fantasy forside med ‘Arven fra fortiden’ af Nathali og Bettina Liane. Jeg havde meldt Turbine at jeg rigtig gerne ville stå for fantasyfestival igen i år (eller også spurgte de mig – det kan jeg ærligt ikke huske). Året før havde jeg barsel – og der endte det jo også med at blive aflyst pga. Corona, heldigvis kunne det blive til noget i 2021. Det var helt fantastisk at være afsted, det er faktisk nok Danmarks bedste messe hvis du spørger mig. Jeg troede ikke det var muligt, men den overgår altså bogforum for mig.

Det er nogle vildt travle dage men selvom man er på benene hele tiden så mærker man det slet ikke. Jeg havde min mand med og overlod børnene hos mormor og morfar (set i bagspejlet kan det godt være vi skulle have haft dem ned en af dagene for Christian udviklede den største omgang mor-syge efter den tur og forlod helst ikke mit lår i flere uger efter).

I efteråret hyggede vi os med at lave kastanjedyr, holdte den traditionelle vildt aften, fejre Halloween og Mortensaften. Vi lagde masser af puslespil sammen min mand og jeg og snakkede igen meget om husplaner.

En aften i efterårsferien hvor vi havde inviteret mine forældre på Flammen fik min far det skidt og de efterfølgende dage var han på sygehuset – han havde muligvis haft en passerende blodprop men kom kort efter hjem igen og havde det heldigvis fint.

Jeg kom også til bogforum i år og det aller aller bedste ved bogforum er alle de venner og bekendte som man ser så sjældent endelig er samlet på et sted. Det var virkelig fantastisk at være tilbage. Jeg var med som Turbine medarbejder denne gang og ikke så meget som bogblogger og desværre efterlod jeg mand og børn derhjemme. Det var første gang siden bogforum var i Forum at jeg ikke havde min mand med og selvom jeg generelt var høj på bogkærlighed hele den weekend så savnede jeg ham ved min side.

Min mand sendte mig det sødeste billede da jeg var afsted så jeg kom til at savne min familie endnu mere. :0)

Min mand og jeg var begge virkelig glad for lego da vi var børn og har helt sikkert forsøgt at presse lego ned over drengene. Måske for endda lidt for tidligt i forhold til Loke, for det bed ikke rigtig på ham. Indtil november 2021. Der fandt vi nemlig ud af at han var alt for perfektionistisk og ikke rigtig gad bygge lego fordi han ikke følte han kunne gøre det godt nok. Vi fik selvfølgelig fortalt ham at ingen forventede at han kunne før han havde prøvet og efter det så skal jeg da lige love for at han kom til alt vise os hvor dygtig han rent faktisk var til lego. Han byggede et Peter Plys legosæt stortest helt selv, og det var altså ikke helt nemt – der stod da nok heller ikke 18+ på pakken uden grund.

I december udkom jeg med to nye papbøger så nu er jeg oppe på i alt 8 styk der er udkommet. Det er altså lidt vildt! Fire i alt i år og med to mere på vej i det nye år.

Meget af december var vi desværre syge. Christian havde Skarlagensfeber og havde nok smittet os andre men vi fik alligevel lavet en masse hyggelige familie juleaktiviteter som at bage, årets juletræsjagt, lavede julepynt og juledekoration, pakkede gaver ind og alt hvad vi ellers kunne finde på.

Juleaften havde havde vi os og alle bedsteforældrene under vores tag. Det var rigtig hyggeligt og børnene havde en fest. Jeg glemmer aldrig julen gennem deres øjne. Det er fuldstændig magisk – og lidt manisk som det bør.

Årets sidste dag fejrede vi bare os fire herhjemme med masser af knaldperler og god mad.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *