Fantastiske skabninger 3 – Dumbledores hemmelighed

Kategorier Film

Hvad skal man lave i påsken? Man skulle tage og gå i biografen for der går helt fantastiske film i øjeblikket – Batman – Spiderman og så går der Fantastiske skabninger 3. Som jo klart var et must see for mig.

Jeg havde mange rosende ord for Fantastiske skabninger 2, selvom vi alle ved at det var noget forfærdentlig rod og til tider ret ligegyldig historie. Men jeg elsker Newts magiske skabninger univers for meget til at jeg kunne være 100% kritisk. Det er lidt det samme som gælder for Hobbitten filmene. Jeg elsker verdenen for meget til rigtig at blive sur over dens fejl og mangler.

Så jeg var meget spændt på at se 3’eren, ikke kun fordi de måtte skifte Johnny Depp ud med Mads Mikkelsen eller at jeg havde læst at karakteren Tina stortset ikke var med men i høj grad mest fordi de trods alt havde lavet et kæmpe rod ud af 2’eren og det føles nærmest umuligt at vikle ud. Newts historie og de karakterer der høre sammen med den storyline skulle eftersigende slutte i 3’eren og vi vil skulle forfølge nye tråde. Hvordan i alverden skulle film nr. 3 dog nå alt det.

Men heldigvis! Heldigvis, så blev alle mine bekymringer gjort til skamme. Det var en helt forrygende fantastisk film. De nye karakter der var blevet tilføjet var helt igennem fantastiske. Lally var nok den aller bedste tilføjelse af dem alle. Men jeg elskede også de gamle karakter som Jacob, Newt og ikke mindst Jude Law som Dumbledore – hvilken han stadig gør ret overbevisende. Og det gjorde faktisk ikke så meget at Tina ikke var mere med end hun var.

Mads Mikkelsen som Grindelwald – sådan helt ærligt? Jeg har aldrig sådan rigtig været fan af Mads Mikkelsen men han har overbevist mig i den her film, han gør det helt ærligt meget bedre end Johnny Depp. Mads Mikkelsen ER bare virkelig god til at være the bad guy. At han er blevet langt bedre til engelsk også er faktisk nærmest kun kirsebærret øverst på kagen.

Og jeg ved godt at det måske er næsten lidt kliche-agtigt, men jeg elsker de der comic relief scener hvor Newt altid skal danse som et magisk væsen. Jeg elsker virkelig generelt når de laver plads til de magiske skabninger og det ville jeg gerne have haft endnu mere af men fair nok, de kan ikke det hele. Ligesom Hogwarts optræder alt for kortvarigt men det er helt ærligt mest for fansenes skyld at det overhovedet er med.

Det lykkes faktisk rigtig godt sådan generelt at få historien til at spille sammen og på en eller anden måde lykkes det dem også at få Newts storyline til at slutte tilfredsstillende. De efterlader os med masser af forventninger til Fantastiske skabninger 4 uden egentlig at have lavet nogen som helst opbygning andet end at vi må vente end Dumbledore Grindelwald showdown.

Set i bagspejlet var der dog stadig nogle få issues, som fx Kamas storyline, hvad var pointen egentlig med den? Hvis man fjernede den fra historien ville den ikke have påvirket handlingen på nogen som helst måde. Credence rolle virkede egentlig også mindre end den var bygget op til i de forgående historier men i det mindste havde den et formål.

Skuespilleren Alison Sudol virker generelt meget forandret i filmen – hvilket der måske også er en meget god forklaring på men hun når aldrig rigtig helt at give os fornemmelsen af den gode gamle Queenie men jeg køber den til nøds.

Men altså jeg sidder tilbage og er virkelig godt tilfreds og jeg har tilmed lyst til at se den igen. Jeg havde set 2’eren for anden gang lige inden jeg skulle i biografen og se 3’eren og var som sagt lettere mismodig, så det siger måske alt at jeg er klar til at se 3’eren for anden gang allerede dagen efter jeg så den første gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *