Stitch-kagen

Stitch-kagen til Lokes fødselsdag var faktisk én stor kajkage, pyntet med et marcipan-lag og fondant. Jeg købte alt fondantet, fordi jeg helt ærligt ikke gad have besværet med at lave det, ramme de rigtige farver for så bare at pille det af kagen, når det skulle spises. For den her kage skal ikke spises med fondant, det vil ødelægge dens gode smag.

Ingredienser:

2 æg

150 g sukker

125 g hvedemel

1 1/2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 dl mælk

Smørcreme

150 g smør

180 g flormelis

3 tsk limesaft

Marcipanovertræk (købt færdig)

Fondant (købt færdig)

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bræddepande. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 min.

Smørcremen: Pisk smør, flormelis og limesaft til en blød creme. Fordel cremen ovenpå den afkølede kage (efter den skåret efter Stitch skabelonen) og stil kagen på køl indtil cremen har sat sig.

Pynten: Da jeg skulle lave Stitch-kagen, søgte jeg efter et Stitch ansigt som ville være nemt at bruge som skabelon. Det printede jeg ud så det passede til min kageform. (Jeg brugte bræddepanden fra Liv og Simones kagetid webshop). Så skar jeg kagen til, ved at lægge formen over, det samme gjorde jeg med marcipan overtrækket, som jeg bagefter lagde over kagen.

Så klippede jeg Stitchs øre, øjne og mund ud med skabelonen og lagde dem ovenpå kagen og vupti: Stitch-kage! Men kun fantasien sætter grænser for hvad man kan lave af kage-ansigter.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Stitch-kagen”