Halvårs opdagering på nytårsforsætterne

Kategorier Mål

Jeg satte nogle mål for året som nytårsforsæt og jeg tænkte at det var fint lige at se tilbage på om jeg rent faktisk husker at følge op på nogle af de ting. For det første halve år synes at være blevet opslugt i hverdagsgøremål, arbejdstravlhed og forsøg på være tilstede i nuet sammen med min søn og min mand. Det har været et dejligt halvår, men hvis der er noget jeg savner så er det måske at have gang i nogle større projekter på hjemmefronten, såsom at skrive på min bog eller muligvis lave andre hygge projekter.

Året har ikke budt på de store milepæle – og dog, når man har en lille 2-årig gut, så er der mange milepæle, og de føles da også store når han f.eks. begynder at sige mor. Og når han giver knusere til højre og venstre. På billederne læser han med sin far. Billederne er fra marts og jeg synes det var passende at pynte indlægget med, fordi en af nytårsforsætterne var at læse mere for min søn i hverdagen. Helt sikkert fordi jeg var blevet så inspireret af alle de bogfolk der snakker om early literacy og alle de gode fordele det giver – det skulle give børn den bedste start på sprog og læring. Men som den store bognørd som jeg er, føler jeg virkelig også, at min søn vil gå glip af en kæmpe verden som bøgerne udgør hvis han ikke bruger bøgerne når han bliver ældre. Så jeg vil gerne gøre mit for at han bliver glad for bøger.

Men i dag ville jeg tage en lille status over året. For generelt synes jeg altid det er sådan med mål, at de ikke er så relevante her et halvt år efter, fordi man har fået andre ting at se til, eller fordi man måske har opfyldt dem, eller de måske ikke længere er aktuelle. Men efter at være gået igennem min liste, så er det stadig mange af de samme ting jeg godt kunne tænke mig at fokusere på. Familie, venner. At skrive, have andre projekter og dyrke motion.

 

 

Her er listen over hvad jeg ønskede mig i januar for 2018 – og hvad status er:

Nusse min søn bare 2 sek. ekstra – bare fordi det er noget af det jeg er sikker på jeg ville ønske jeg havde gjort mere når han bliver gammel nok til ikke at gide det længere. – Jeg må erkende, at det aldrig føles nok at nusse ham 2. sek. ekstra hver dag. For det er ikke noget man kan huske at gøre pr. automatik, men jeg synes stadig det er ret vigtigt, at huske at være tilstede i nuet sammen med ham og være lidt til for ham, i stedet for at have travlt med hverdagsgøre mål. 

Læse højt for ham i hverdagen. – Jeg kunne godt være lidt bedre her. Men vi gør det jævnligt og han er god til selv at ligge med en bog og kigge og pege. Nogle gange når jeg putter ham spørger han automatisk selv efter en bog, hvorefter han siger hejhej, så jeg skal gå ud, så han kan læse i fred. <3

Lave madplaner (det virker så godt når vi gør det herhjemme. Så dovenskab gå væk!) – Det har jeg faktisk været god til. Jeg kan nu faktisk slet ikke forstille mig ikke at lave en liste hver uge, for jeg har ikke rigtig tid til at handle så meget mere end en gang om ugen, og så skal jeg jo helst huske det hele. 

Have færre dasetøjsdage. Dasetøj dage er fint, men jeg føler det har taget lidt overhånd for mig på det sidste. Jeg kommer meget hurtigere i gear, hvis jeg lige kommer i noget ordentligt tøj(make-up) – Det er blevet meget bedre! YES for det!

Blive bedre til at skrive til mine venner (Yes, I’m a terrible person) – Det kunne virkelig godt være meget bedre stadigvæk. Sorry friends.

Skrive fast på min historie. (Altså gøre noget jeg virkelig elsker og finder inspirerende, mere fast – UDEN at slå mig selv oveni hovedet hvis jeg ikke føler jeg gør det nok. Det skal være sjovt og skønt!) – Det har jeg slet ikke gjort noget af i 2018 indtil videre. Det vil jeg gerne prioritere mere i sidste halvdel af 2018. Og også gerne andre spændende skriveprojekter. Måske en børnebog mere. 

Have flere kærestedage/stunder med min mand i 2018. – Det har vi faktisk været rigtig gode til, min mand og jeg. Vi har været nogle ture alene til København også. Det har været rigtig godt. 

Lav og hold et fast (og overkommeligt/overskueligt) motions program for mig selv. (Hvilket burde være nemt for sådan en ærkegammel gymnast og træner som mig – og danseglad type ikke at glemme) – Det var jeg begyndt på, men så gik det i glemmebogen igen.  Det vil jeg gerne prioritere mere i sidste halvdel af 2018.

Og så vil jeg også bruge noget af 2018 på at dygtiggøre mig med kurser og få finpusset sproget lidt. F.eks. kunne det være fantastisk endelig at lære komma reglerne. – Jeg har en vanvittig sød kollega der hedder Eva som har siddet med mig og fortalt mig hvad jeg gør galt sprogligt og det har givet mig rigtig meget. Jeg kunne dog stadig godt øve mig en masse mere. 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *