Mine duftlys rangerede

Kategorier Dufte

Som bekendt så er jeg helt tosset med dufte – både parfumer og duftlyse er derfor altid højt på mine ønskelister. Dufte kan altid formå at sætte min hjerne i gang med enten at drømme mig et nyt sted hen eller fremkalde dejlige minder. Og det elsker jeg.

Men jeg tænder meget sjældent mine duftelys. Jeg sniffer dem faktisk bare indimellem. Jeg har dem til at stå til pynt og dufter lidt til dem i ny og næ, for jeg synes ofte at der sker det at når jeg tænder for dem, så går der ikke ret langt tid så har min næse vænnet sig til duften og jeg kan derfor ikke rigtig lugte lyset mere på trods af at det står og brænder. Derfor føles det ret omsonst og endda direkte spild at brænde duftlyse – i hvert fald for mig. Men skidt pyt, det fungerer jo også ganske upåklageligt at være duftelyssniffer.

For nyligt så jeg en lignende blogpost med rangerede Diptyque lys, og jeg fandt indlægget så hyggeligt, at jeg besluttede mig for at lave mit eget. Men jeg ejer slet ikke nok Diptyque lys til at det ville give mening kun at lave det med dem, så jeg har i stedet samlet alle mine duftlys og forsøgt at rangere dem. Det var faktisk ikke helt så svært som jeg havde troet.

 

 

 

 

 

Bibliothéque af Byredo

Der er ingen tvivl Bibliothéque er min absolutte yndlingsduft. Jeg er så vild med den, at jeg har købt den som parfume og anser den for at være min signaturduft (af mangel på bedre ord) . Bibliothéque dufter af blomme, læder og fersken. Men mest af alt lugter den af et bibliotek, af hyggen og stemningen i et bibliotek og ikke mindst de mulige verdener man kan forsvinde ind i.

 

Jul af Skandinavisk

Ingen andre dufte kommer i nærheden af at dufte så meget som jul som denne. Den dufter af alle jules bedste dufte på en og samme tid og jeg sniffer den flittigt i julemåneden og hele november med også.

 

Tree House af Byredo

Vidste du at Tree House er Taylor Swifts yndlingsduftlys? Og det forstår man virkelig godt. Jeg er virkelig kommet til at elske den her duft af bål i haven og varme sommeraftener. Jeg var så vild med den at jeg købte room sprayen og begyndte at bruge den som en parfume. Men jeg drømmer om en dag hvor Byredo laver den til en rigtig parfume, for room spray holder naturligt nok ikke så længe som en parfume.

 

Frosted forest af Diptyque

Dette duftlys var sammen med Fiery orange og incense tears en limited edition juleduftlys. Jeg er så glad for at jeg fandt dem på udsalg efter jul for nøj hvor dufter de godt. Jeg er særligt vild med Frosted forest som med det samme sætter mig ind i et Narnia landskab. Skov, frost og eventyr. Og så er selve glasset udsmykket med noget så fint som en enhjørning.

 

Sweet Almond & Macaroon af Jo Malone

Det her lys dufter af ren marcipan. I kid you not. Jeg elsker den duft. Og det her lys bliver derfor også sniffet rigtig meget i november og december. Det bedste ved Jo Malone dufte (det gælder både parfumer og duftlys) er at de dufter nærmest af en ren duft. De er ikke komplekse og man opdager heller ikke en ny note efter flere måneder. Men det er samtidig det jeg så vældig godt kan lide Jo Malone dufte for. De dufter af lige præcis det de skriver og ofte er de rene dufte dem der har nemmest ved at sætte ens tanker og minder i gang. F.eks. minder den her mig om de stunder jeg som barn sad med mine søstre og lavede marcipan dyr til jul. Hvis marcipan var i en mere kompleks duft, så er jeg ikke sikker på at mindet ville have stået så rent og skarpt hos mig. Og muligvis havde jeg slet ikke tænkt i de baner.

 

Skog af Skandinavisk

Skandinavisk er også ret gode til at lave rene dufte og den her dufter simpelthen af en skov med rene juletræer. Jeg elsker at når jeg dufter til den så er jeg pludselig ude i skoven i mine tanker. Og det er selvfølgelig også en af mine yndlings juleduftelys. Funny fact så købte jeg den faktisk lige inden jeg tog til julefrokost og min jakke duftede af granskov hele aftenen. Det var fantastisk.

 

Roasted Chesstnut af Jo Malone

Ristede kastanjer. Den dufter af ren efterårshygge. Af karamel, kanel og kamin. (Det var mange ord med K) Og jeg drømmer om at købe et duftlys i fuld størrelse en dag. Indtil videre ejer jeg det kun i lille bitte.

 

Fiery Orange af Diptyque

Selvom duftlyses afbilledes af en drage, så dufter den faktisk meget afdæmpet og spreder en følelse af hygge. Et rigtig efterårslys.

 

Frosted Cherry & Clove af Jo Malone

Endnu et skønt juleduftelys som jeg synes vældig godt om. Jeg kan konstatere, at jeg er ret glad for ‘frost’ noter.

 

Forbidden apple af Yankee Candle

Det her duftlys dufter af æbler og mystik og derfor et rigtig skønt efterårslys.

 

Damascena af Diptyque

Denne dufter alt overskyggende af roser og jeg elsker duften af roser. Det er måske også det mest sommer-agtige lys jeg har.

 

Incense Tears af Diptyque

Det sidste jule limited edition duftelys jeg ejer fra Diptyque er den mest højtidelige duft af de tre. Den minder mig om kirke og salmesang.

 

Green Tomato Leaf af Jo Malone

Jeg tror jeg vil elske den her duft mere hvis jeg havde den i stor udgave. Det er som om der ikke er nok af duften. Alligevel kan jeg vældig godt lide det som jeg kan dufte og den minder mig om timerne i drivhuset som barn og en håndplukket saftig tomat.

 

Snö af Skandinavisk

Hvordan dufter sne? Snö af Skandinavisk kommer med et rigtig godt bud. Duften er let som et snefnug og samtidig svær helt at fange – meget lig et snefnug.

 

Pomegranate Noir af Jo Malone

Jeg ejer også den her duft som parfume og jeg kan vældig godt lide den, men nogle gange er den lidt for skarp til min næse. Jeg kan nemlig ironisk godt få hovedpine af dufte og den her er lige på vippen. Nogle gange tåler jeg den fint og elsker den og andre gange skal jeg ikke stikke næsen for langt ned i den. Jeg kan især rigtig godt lide ‘noir’ delen af duften.

 

Peony & Blush Suede af Jo Malone

Dette er både en sød og skarp duft på en og samme tid. Den har det samme tilfældes med Pomegrante Noir, nogle gange tåler jeg den – andre gange ikke.

 

Incense & Embers af Jo Malone

Denne går lidt mere i den anden grøft. Det er en rigtig god duft, men den føles meget svag. Den dufter af en mere forkølet udgave af Diptyques Incense Tears.

 

Winter af The White Company

Winter ramme vinter rigtig godt, men den er rig på appelsin duft og selvom jeg elsker appelsin dufte, så er den her indimellem lige lidt til den bittre og skarpe side.

 

Nectarine Blossom & Honey

Denne rammer bunden og det er pga. at den er alt for skarp til min næse. Jeg elsker ellers duften af citrusfrugt blomster, men den her er bare alt for kraftig.

 

 

 

1 tanke om “Mine duftlys rangerede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *