I dag udkommer ‘Lyde, du kan høre … & ‘De fire årstider’

Jubiii, i dag udkommer mine to nye papbøger ‘Lyde, du kan høre …’ og ‘De fire årstider’. De har været rigtig længe undervejs pga. mangel på papir og pap, men nu er de her endelig og endelig er det tid til at de skal ud i hænderne på små læseheste.

Lyde er sjove at sige – især for de mindste. Min yngste søn Christian har mere travlt med at sige vov vov når han møder en hund, end at sige hund. Selvom han kan sige begge dele, synes han tydeligvis, at det er sjovere at sige lyden. Hver gang han leger med biler bliver det gjort med vroom, vroom lyde (eller nrøn, nrøn, som det nogen gange lyder som om). Og toget siger også altid fut, fut. Det har han gjort siden han var helt lille og ikke kunne ret mange ord. Så lyde er en kæmpe del af de mindstes måde at udtrykke sig på og det var det der blev inspirationen til ‘Lyde, du kan høre …’.

De fire årstider er helt utraditionelt ikke en del af den papbogsserie, jeg efterhånden har kørt i et par år. Den har sin helt egen form og stil. Selvom årstidsbegreber kan være svære, for de mindste at forstå, så ved de godt, hvad sne er, og lægger mærke til, at bladene skifter farve. Så bogen er et kig ind i hver måned og hvad der er helt særligt for den måned, fx fastelavn i februar og adventskrans i december. Fordi bogen på mange måder er dansk, så er den også inkluderende på den måde, at der er børn med på alle opslagene, og børnene er lige så forskellige, som børn nu er i Danmark.

Selvom det faktisk var overraskende svært, at finde de billeder jeg gerne ville have på, så synes jeg det er lykkedes. Jeg håber sådan at de får en god lektør og kommer ud til de mindste.

Det skriver forlaget om bøgerne:

De fire årstider

I februar klæder vi os ud for at fejre fastelavn.
I maj er det dejligt at lege udenfor.
I juli holder mange sommerferie.
I oktober er det halloween, og udenfor begynder bladene at falde af træerne.

“De fire årstider” er en solid papbog til de mindste læsere om de fire årstider fortalt måned for måned. Bogen er illustreret af flotte farvefotos af ting og natur, vi genkender fra vores hverdag.

Lyde, du kan høre …

En ko siger muh, bilen siger vroom, og ambulancen siger ba-bu! Men hvad siger frøen?

Verden er fuld af spændende lyde. Ved søen kan du høre ænderne rappe, på landet kan du høre hanen gale, og ude på vejen kører en stor bus forbi. Båt!“Lyde, du kan høre …” er en solid papbog fuld af flotte og genkendelige farvefotos af alle de ting, som siger sjove lyde i vores hverdag.

Alle mine papbøger kan købes her eller her, lånes på biblioteket eller købes hos boghandlere rundt omkring i landet.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *