Sommerens afternoon tea

Jeg elsker at stille an med afternoon tea en sjælden gang imellem, og det er desværre også alt for sjældent at jeg får det gjort, men jeg får det altid gjort, som en fast tradition, i starten af vores sommerferie.

I år var vores afternoon tea meget præget af vores flytning og hvad vi lige havde i skuffer og skabe. Det var også første gang jeg kunne tage mit Perch opsats i brug, og det fungerede vældig fint.

Nederste lag var de sædvanlige fingersandwich, og der lavede jeg disse tre udgaver

Det midterste lag er en ny scones udgave jeg forsøgte mig, med rigtig meget vaniljesukker, men altså de var de bedste jeg længe havde lavet mente min mand. Så jeg laver nok opskriften i et fremtidigt indlæg snart.

Øverste lag var kagerne. Mælkechokolade-cupcakene er fra Liv og Simones (kagetid universet) 100 cupcakes bog. De var super lækre.

Sidst men ikke mindst, nøddehornene. Og dem kommer jeg med opskriften på her – jeg har altså undladt at dyppe enderne i chokolade. Jeg ved godt, at det gør dem meget pænere, men jeg synes de smager langt bedre uden. Så jeg synes ærligt talt ikke det var besværet værd.

Nøddehorn:

400 gram marcipan

1 æggehvide

100 gram flormelis (+ lidt til udrulning)

50 gram hasselnøddeflager

(hvis du foretrækker, så mørk chokolade til pynt)

Sådan gør du:

Pluk marcipanen i mindre stykker og ælt det i en skål sammen med æggehvider og flormelis.

Drys flormelis på bordet og del marcipanen i 3 lige store dele og rul dem ud enkeltvis og del dem hver især i 5 lige store dele.

Rul i hasselnøddeflager og form dem så som horn på en bageplade.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter til de er gyldne. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *