Vores jul 2023

Vores jul var magisk. Det tror jeg egentlig den vil blive ved med at være mens børnene er små, men jeg ved man ikke skal tage det forgivet. Og efter vores jul i år er jeg bare mest af alt taknemmelig.

Vi fik først pyntet vores juletræ den 23’ende i år og den var en skøn blanding af vores traditionelle julepynt, dem vi samler på som minder (den ovenstående er årets nye tilføjelse som skal minde os om vores Disneylandtur i oktober) og i år blev det også til rigtig mange perlekreationer på træet so mine børn lavede. Blandt andet denne nissemand:

Vi fik også lavet konfekt som jeg håber vi kan lave til en fast tradition den 23’ende. For det var virkelig hyggeligt.

Vi fik også bagt småkager og traditiontro langtidsstegte jeg juleanden, så vi ikke behøver at stå med det på selve dagen, hvor tiden går alt for stærkt.

Og som det aller sidste vi gjorde den 23’ende var at stille særligt udvalgte småkager og gulerødder frem til julemanden og hans rensdyr.

Så blev det den 24’ende. De sidste låger skal åbnes i kalenderen – den sidste gave i julesokken. Men før alt det så skulle vi jo se om der var en gave fra julemanden i år. Det var der! Og der lå også et brev i år. Ældstebarnet læste det meste af sit selv.

Årets julekjole.

Som noget af det aller første fik vi taget familiefoto, hvilket var en nogenlunde succes i år. Det bliver aldrig helt godt, for tålmodigheden med at få det perfekte billede er ikke helt noget vi mønstre mellem os.

Af julemanden fik drengene et computerspil og et brætspil og det var helt perfekt for dem at fordrive tiden med, inden vi skulle de faste ting som at tage et smut på kirkegårdene. Jeg fik på vejen dokumenteret årets hvide jul:

Vi nåede selvfølgelig også at se de sidste afsnit af de julekalendere vi fulgte med i: ‘Valdes jul’ og ‘Alle tiders jul’

Min søster og mine to niecer kom forbi og byttede gaver. Det samme gjorde min bedste veninde og hendes familie. Det var smadderhyggeligt lige at se dem.

Og så blev det tid til at gå i køkkenet og lave julemad og have Disneys juleshow på skærmen.

fds

Resten af den 24’ende forløb som i mange andre danske hjem, med julemiddag (med både risalamande og islagkage). Mandelgaver. Dansen om juletræ og nu det jul igen rundt i hele huset. Vores crazy dans til Wombats julesang. Og så kom tiden til snacks og gaveåbning, som var lidt mindre kaotisk og lidt mere hyggelig i år end sidste år. Godt gået jul 2023.

Dagene efter jul blev brugt på nattøjsdag (legobyggeri, brætspilning og generel leg med julegaverne og rester spisning), min fars fødselsdag, familiejulefrokost og i går en tur i randers regnskov for at lave noget helt andet.

Jeg håber du/I har haft en rigtig dejlig jul.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *