Jo Malone parfumer rangerede

Min store glæde for Jo Malone parfumer er vidst efterhånden ikke noget der har forbigået nogens næse, hvis de har fulgt med på bloggen i lidt tid. Så da jeg lavede den her liste over mine duftelys så vidste jeg, at jeg også måtte lave en over mine Jo Malone parfumer. Jeg har samlet på Jo Malone parfumer i en fem år nu, så nogle stykker er det efterhånden blevet til.

Det jeg især elsker ved dem er at de er så rene i duften. Red Roses dufter f.eks. kun af roser. Kort sagt de dufter af lige præcis det som flakonen lover. Det gør dem, for mig, nemmere at forbinde med sine minder: dengang jeg fik en kæmpe buket roser – dengang jeg var til afternoon tea i London (Earl Grey & Cucumber) – eller dengang jeg boede nede i lejligheden og havde en citrus plante i vinduet der duftede dejligt (Orange Blossom) osv. osv.

Men det gør dem også nemme at sammensætte. Det er faktisk noget af det Jo Malone slår sig på – at man kan sammensætte deres parfumer fordi de er så rene i det og på den måde skabe sine egne duftkombinationer. Den ide elsker jeg og jeg mixer og matcher konstant. Og min samling vokser stadig. Jeg kan ikke nærmest ikke mættes. Ligenu, ønsker jeg mig særligt Tuberose Angelica og Black Vetyver Café (som kun kan fås i UK).

 

 

 

 

Her er min samling af Jo Malone parfumer rangerede og den øverste er den jeg bedst kan lide og den nederste den jeg mindst kan lide:

De fire oprindelige: De fire øverste er mine fire første køb fra Jo Malones parfumer og de er også uden tvivl stadig mine yndlings. De var meget nøje udvalgt ud fra deres faste sortiment og mange af de parfumer jeg har købt siden har været en del af deres limited edition parfumer. De er dog ikke mere limited end at de vender tilbage i ny og næ.

 

Orange Blossom

Orange Blossom er uden tvivl min yndlings af alle Jo Malone parfumerne og det er mest af alt fordi det er den parfume der gør mig gladest at have på. Duften er en tro kopi af den citrusplante min mand og jeg havde i vores første lejlighed. Minder fra den tid er fantastiske. Vi havde en fest fra første dag vi flyttede sammen og lavede lige hvad vi havde lyst til – og ofte havde vi lyst til det samme. Så det er nok ikke så underligt at den her parfume altid gør mig glad i låget.

 

English Pear & Freesia

Jeg holder meget af at brug den her parfume for sig selv og uden at kombinere den med nogen. Jeg synes den er helt perfekt som den er. Den dufter rigtig meget af pære og fresia, og de to dufte passer bare unægtelig godt sammen. Duften minder mig mest om efterår og det er nok også der hvor jeg bruger den mest. Jeg har tidligere skrevet om duften her

 

Earl Grey & Cucumber

Hvem skulle have troet at te og agurk dufter så godt sammen. Men det gør de virkelig bare. Helt fantastisk faktisk. Jeg elsker at duften også minder mig om alting-London, og jeg elsker London så det er ikke det værste at mindes når jeg har den på. Længere oppe skrev jeg ‘afternoon tea’, men det er ikke sådan at man føler at man går rundt og dufter af en agurksandwich :0D slet ikke. Det er mere en af alle de skønne London oplevelser den minder mig om.

 

Red Roses

Red Roses dufter af en eventyrlig rosenhave der kunne have fået overbevist HC Andersen om at slå sig ned og bo der hele sit liv. Indimellem synes jeg roser godt kan virke skarpe i parfumer men i den her parfume virker de lette og afrundede. Jeg har tidligere skrevet om parfumen her

 

White Moss & Snowdrop

Jeg elsker navnet på den her parfume. White Moss og Snowdrop, det lyder bare helt fortryllende, men faktisk finder jeg også duften helt vidunderlig. Selvom dufte på papiret er meget citrus-agtig med topnoter af mandarin, så er citrussen meget underspillet. De noter der træder mest frem er det hvide mos og vintergækken, men man fornemmer også de svage noter af Amber og Tonka Beans, hvilket gør den dyb. Den dufter for mig en blanding af vinter og skoveventyr. Og det er helt sikkert en af mine favoritter blandt vinterparfumer, selvom det nok er den ‘letteste’ af dem alle. Parfumen var en limited edition udgave i jul 2018 og næste gang den dukker op så køber jeg helt sikkert en flaske til af den, for jeg kan mærke at jeg går og spare på den jeg har.

 

Bronze Wood & Leather

Denne parfume er indtil videre min eneste Jo Malone intense parfume. Intense er parfumer der har mørke flakoner og de er som hovedregel også tungere end de parfumer i gennemsigtige flakoner. Jeg drømmer selvfølgelig om flere, så det er helt tilfældigt at det er min eneste. Parfumen blev en del af Jo Malones faste sortiment i 2019 og jeg er helt vild med at kombinere den med de andre parfumer. Den tilføjer læder og røglugt til alt og jeg elsker det!

 

 

Pomegranate Noir

Jeg ejer faktisk den her parfume i to udgaver. En på 50 ml og en på 100 ml, men se lige den på billedet ovenover. Den kunne jeg altså ikke stå for, da de havde den som limited edition sidste jul. Så jeg ønskede mig den i julegave og var så heldig at få den af min mand. Pomegranate Noir er en lidt tungere duft som har noter af nelliker, rød peber og selvfølgelig granatæble – hvilket gør den til en rigtig god vinterparfume.

 

Frangipani Flower

Den her var en limited edition fra sidste år (2019) og jeg elskede dens sol-noter og forventede faktisk at jeg ville bruge den hele sommeren, men det fik jeg aldrig rigtig gjort. Måske fordi jeg godt kan lide nogle kraftigere parfumer om sommeren. Jeg bruger i hvert fald den her væsentlig mere om foråret, hvilket også passer rigtig godt til den.

 

Rose & Magnolia

Rose og magnolia er sådan en god duft og den er ikke så kraftig hvilket gør den til en blid og fin duft. Så den fungerer rigtig fint for sig selv og ikke så meget i sammenspil med de andre dufte. Der kan den nemt blive overdøvet. Men jeg elsker, elsker den som hverdagsparfume.

 

Wood Sage & Sea Salt

Af en Jo Malone ekspedient fik jeg engang at vide, at Wood Sage og Sea Salt var danskernes favorit Jo Malone duft og det forstår man sådan set godt. Den dufter også virkelig lækker og meget skandinavisk både med hav og træ-noterne. Personligt synes jeg den er lidt kedelig når den står alene men jeg elsker at kombinere den med andre.

 

Vanilla & Anis

Den her købte jeg uden at have duftet til den for man kan ikke skaffe den i Danmark. Så jeg købte den på Jo Malones egen hjemme side over deres arkiverede parfumer – altså parfumer som de ikke længere laver, andet end en sjælden gang imellem. Jeg kunne ikke stå for navnet for jeg tænkte at hvis den var ligesom alle andre af Jo Malones parfumer så måtte den her dufte af lakrids. Det gør den også, eller den lugter mere af anis end af lakrids – sjovt nok og jeg elsker at den er så særpræget. Det siger sig selv at det ikke er en jeg bruger så tit men jeg elsker at mixe den med en af de andre og bruge den engang imellem. De arkiverede Jo Malone parfumer kan i øvrigt ses her

 

Peony & Blush Suede

Det her er min mindst fortrukne Jo Malone parfume, men den er stadig rigtig god, og grunden til at den lander i bunden er fordi den måske lige er en tand for sød efter min smag.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *