De første ugers isolation i billeder

På en måde er vi ret heldige hjemme hos os, at jeg er på barsel, for det gør da at vi trods alt ikke er to der har mega travlt med fuldtidsarbejde og så samtidig skulle tage sig af to små børn. Opdelingen er da også ret skarpt delt op herhjemme – min mand arbejder på hjemmekontoret med lukket dør i dagstimerne (så ja, jeg er lidt udfordret med at lave blogindlæg) for det fungerer bedst over for ham på 3 år – snart 4. Så ved han at når døren er lukket, så arbejder far altså.

Dermed ikke sagt det er pisse nemt med en 3 måneder gammel baby og en anden lille krudtugle der ikke mener, at han kan lege så meget selv. Men det går. Jeg kan fint klarer at være konstant træt og udkørt, når jeg ved at jeg samtidig passer på min familie. Det er hårdt for alle.

Men hvad får vi tiden til at gå med:

 

I dagstimerne forsøger jeg at underholde og passe begge børn indtil min mand holder fri om eftermiddagen. Hvis vejret er til det går vi ofte en tur alle sammen om eftermiddagen. I starten gik vi på øde legepladser, men fordi nogle kommuner lukkede legepladser ned, blev jeg lidt usikker på om det var pga. om de steder havde mange besøgende, eller om der var en smitterisiko ved at børn leger med det samme legetøj og ikke er så god til at lade være med at stikke fingrene i munden som voksne er. Ellers har vi bare hygget i haven når vejret som sagt har været til det. Heldigivs kigger vi snart ind i bedre vejr.

Når vi er inde har vi lagt lidt puslespil, spillet lidt brætspil, leget med legoklodser og jeg har ovenikøbet spillet ‘The Sims’ sammen med ham den store, hvor vi har spillet en udgave af vores egen familie. Det har faktisk været meget underholdende. Meeen der bliver da også gloet lidt mere tv end hvad der plejer i de her dage.

 

 

 

 

Maden får vi fra enten ‘Aarstiderne’, ‘Ret nemt’ eller ‘BilkaToGo’. Jeg får bagt meget i de her dage, faktisk har vi været igennem alle vores favoritter – kanelkage, bamseboller, cookies og æblecrumble. Det føles lidt mere ‘lovligt’ at gå i køkkenet, når jeg laver noget til hele familien, og jeg elsker at forkæle dem med lækre ting, særligt når verdenen er som den er ligenu. Og så er det også lidt bage-terapi til mig selv. Så kan det godt være vi skal smide nogle kilo når vi kommer på den anden side, men skidt pyt.

På en måde er det lidt crazy at verdenen er som den er og vi bare kan sidde indendøre og smovse i slik og kager og drikke vin. Det er lidt skørt, men forsødelse af tilværelsen er virkelig tiltrængt. Vi har derfor også tanket fuldstændig op på påskeslik og deslige.

 

 

 

 

Om aftenen har mig og min mand mest for os selv. Det er skønt og det er så dejligt, at vi kan koble af i hinandens selskab. Det er totalt winwin. Vi spiller brætspil, ser tv-serier og film. Ja, the usual fristes man til at sige. Vi har blandt andet lige set ‘Emma‘, som lidt føles som en biografoplevelse fordi den ellers ikke skulle have været tilgængelig hjemme i stuerne endnu.

 

 

 

 

Selvom det er lidt hårdt i øjeblikket, så er der nu noget skønt ved at vi alle er samlet og ‘sikre’ under ét tag. Jeg vil ønske, at det kunne være sådan indtil verdenen blev normal igen. Selvom jeg godt ved, at det ikke bliver som før, så er det til at leve med, så længe vi slipper for større personlige omkostninger. Jeg har sagt til min mor og far at de ikke må komme uden for døren det næste år. Og dermed basta.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *